Claus & Carina....... i Kina     

 

 										<< RETUR

Guidelines

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< RETUR

Gode råd og guidelines til restaurant besøg i Kina

Vi oplevede meget hurtigt, at føle os som elever ved det kinesisk madbord, men fandt alligevel lidt ud af hvordan Emma Gad fungerede i Kina. Denne side skal ikke opfattes som faste regler på restauranter i Kina, men som sjove oplysninger om ting, der er anderledes i forhold til de traditionelle danske normer.

Hvordan selve middagen kan foregå

Ved ankomsten oplyser du som sædvanligt antallet af personer - men det specielle er, at hvis det ønskes, kan selskabet få deres eget lukkede rum med air-condition og fjernsyn med karaoke anlæg. (Hvis man blot er 2 foregår det gerne ved et normalt lille bord). Efter der er bestilt et passende antal retter hos de 2 til 4 tjenere, sættes appetizers på bordet og der hældes te op i kopperne!

På billedet her kan I se, hvordan vi sidder hele vejen rundt om bordet og i midten er den store roterende glasplade, som man drejer manuelt, når der er noget man godt kunne tænke sig.

Maden er billig, så vi kommer altid til at bestille rigeligt og hvis der ikke skulle være nok bestiller man blot løbende. Det er desuden meget normalt i Kina, at folk får rester med i en lille pose, som nogle måske kender det fra USA!

Hygiejnen ved bordet

En af de ting vi mest skulle vænne os til var de små regler angående hygiejnen ved bordet. 

  1. Gulvet, bordet og dine fingre regnes for at være beskidte og uhygiejniske. Derfor står tasken på en stol, tabt mad på dugen lader du ligge og du rører ikke maden eller din mund med dine fingre!
  2. Får du en drikkevare på dåse, så drikker du ikke direkte af dåsen, da den er beskidt - istedet får du et sugerør eller glas!
  3. Når den skoldhede te bliver hældt op i koppen første gang, så desinficerer man sine spisepinde, sin suppeske og skål ved henholdsvis at dyppe og hælde den varme te over dem. Teen hældes derefter i en fællesskål/bøtte og bæres ud, så du kan få ny frisk te i koppen.
  4. Læg aldrig dine spisepinde på bordet, da det ikke er rent. Nogle har sågar egne spisepinde med for at sikre hygiejnen.
  5. Lad være med at drikke vandet de serverer, med mindre du er sikker på at det er flaskevand. Den kinesiske vandhane kan give dig mange ture på toilettet!

Servicet foran dig

Foran dig ligger en del nyt service. Generelt vil vi anbefale, at spisepindene er prøvet hjemmefra, for ellers når du ikke at nyde den gode mad, før de andre har fortæret den. 

På billedet her ses en typisk opdækning. Nederst til højre ligger en rød serviet pakke til hænderne og ved siden af ses te koppen (liggende med bunden i vejret på en underkop). 

Den anden skål øverst til venstre med porcelænsskeen, er til at lægge den mad i, som du henter fra midten af bordet. 

Madrester og affald lægges på den flade tallerken.

Metal skeen er i denne restaurant til suppe, mens porcelænsskeen er til at tage nogle af de mere flydende retter på bordet.

 

 

clausogcarina.dk © 2004 • Privacy Policy • Terms Of Use